[ad_1]
اگرچه بسیاری از سوالات مبهم باقی مانده است که باید پاسخ داده شود، محققان بر این باورند که بر اساس یافته های جدیدترین مطالعه خود، احتمالاً بین جذابیت چهره و عملکرد سیستم ایمنی ارتباط وجود دارد. با این حال باید در آینده دید که این «رابطه» چقدر بدیهی و معتبر است.
حقیقت پنهان در پس پدیده زیبایی و تعریف آن از زمان کشف تکامل تا به امروز دانشمندان را به خود مشغول کرده است. یکی از سوالات کلیدی برای ما در دره زیبایی این است: آیا معیارهای جذابیت جامعه به هیچ وجه بر آزار جنسی افراد تأثیر می گذارد؟ یا آیا زیبایی در دنیای واقعی مانند ضرب المثل معروف در دنیای ادبیات و هنر در نزد بیننده است و هیچ معیار و مکانیزم علمی خاصی برای ارزیابی یا برچسب گذاری آن وجود ندارد؟
پاسخ به سوال قبلی صرفاً انتخاب بین این یا طرف دیگر ماجرا نیست. زوج چارلز داروینیکی از مشهورترین طرفداران و نظریه پردازان نظریه انتخاب طبیعی، هرگز باور نمی کرد که زیبایی افراد لزوماً می تواند نشانه سلامت بهتر یا وجود ژن های خوب در بدن آنها باشد.
شواهد جهانی از آنچه همه ما می توانیم زیبا بدانیم منبع ثابت بحث های علمی و آماری بوده است. اساسا ما حتی در پدیده به اصطلاح قرار داریم معیارهای زیبایی یا تعابیر مشابهی وجود دارد، اما در محافل مختلف به یک نتیجه واحد نرسیده ایم; ناگفته نماند در مورد این معیارها یا تعاریف به یک نتیجه واحد رسید. با این حال، در طول تاریخ در فرهنگهای خاص بشری، ویژگیهای فیزیکی خاصی جذاب تلقی شده است، در حالی که همان ویژگیها توسط دیگران نادیده گرفته شده است.
حتی داروین به تأثیر زیبایی بر سلامت یا بهترین ژن ها اهمیت چندانی نداد
در حالی که مفهوم استاندارد عینی زیبایی بحثبرانگیز است، برخی از محققان پیشنهاد میکنند که ویژگیهای جذاب صورت ممکن است در واقع نشانهای از سطح مناسب سلامتی شما باشد. این جمله آخر از نظر بیولوژیکی به این معنی است که جذب ما به این افراد می تواند به طور بالقوه برای بقای فرزندانمان مفید باشد.
این ایده از لحاظ نظری جذاب است. اما هیچ مدرک کیفی برای اثبات آن وجود نداشت. در این زمینه، نویسندگان تحقیق حاضر معتقدند که تحقیقات آنها دقیق ترین تحقیق در این زمینه تا به امروز است.
مطالعه او شامل 159 جوان (معمولاً افراد بین 20 تا 39 سال) بود که تصاویر آنها توسط 492 نفر به عنوان جذاب در نظرسنجی های آنلاین توصیف شد. پس از عکاسی از چهره شرکتکنندگان، از هر شرکتکننده خواسته شد تا در یک سری آزمایشهای پزشکی برای ارزیابی سیستم ایمنی، سطح التهاب بدن، و همچنین گزارشهای پزشکی بر اساس اظهارات خود شخص شرکت کند.
هنگام تجزیه و تحلیل یافتهها، محققان دریافتند افرادی که چهرهشان جذاب توصیف میشود، عملکرد ایمنی نسبتاً سالمتری دارند، بهویژه در رابطه با ایمنی باکتریایی.
جالب توجه است که هیچ ارتباطی بین سطوح بالاتر التهاب در بدن و جذابیت در میان شرکت کنندگان وجود نداشت. تفاوت فوق ممکن است ما را به این تصور هدایت کند که جذابیت چهره نشانگر یا تجلی یک سیستم ایمنی با عملکرد بالا است. تا اینکه نشان دهنده نکته خاصی از وجود بیماری های حاد در بدن فرد باشد.
به بیان ساده، اگر از منظر گمانهزنیهای علمی رایج در اینجا به آن نگاه کنیم، کارکرد اصلی جذابیت چهره در انتخاب شریک ممکن است این باشد که افراد به طور کلی از همسالانی که میتوانند بر سلامت همسرشان تأثیر منفی بگذارند، اجتناب کنند.
یک مطالعه اخیر نیز تفاوت های جالبی را بین زن و مرد نشان داد. مثلا بله سلول های کشنده طبیعی در مردان با عملکرد بالا، آنها بیشتر به عنوان مردان جذاب در نظر گرفته می شوند. یا به عبارت دیگر، افراد جنس مخالف بیشتر آنها را جذاب می دانند. سلول های کشنده طبیعی نقش بسیار مهمی در پاکسازی بدن از عفونت های ویروسی دارند.
از سوی دیگر، با کاهش رشد یک باکتری در پلاسمای خون زنان، به احتمال زیاد در گروه افراد جذاب طبقه بندی می شوند. این باکتری با سطوح مواد معدنی، گلوکز و آنتی بادی در خون مرتبط بود.
نتایج نشان می دهد که جذابیت چهره ممکن است به دسته ای از عوامل ایمنی مرتبط باشد که می توانند از طریق ژن ها منتقل شوند. اما این بدان معنا نیست که عوامل فرهنگی بر درک فرد از زیبایی تأثیر نمی گذارد. هنوز بین عوامل امنیتی و ادراکات فرهنگی و تعاریف مفاهیم مختلف زیبایی در جوامع مختلف نامشخص است.
با توجه به بررسی های اخیر مطالعه:
رابطه بین جذابیت فیزیکی و سلامتی در انسان مدرن نیز می تواند کمی تاریک باشد. زیرا پایه های فرآیند ترجیح جفت گیری و انتخاب جفت گیری در بین انسان ها مدت ها قبل از ظهور پزشکی مدرن شکل گرفته بود.
به عبارت دیگر، اگرچه جذابیت ممکن است هم سلامت و هم قدرت سیستم ایمنی جمعیت های اجدادی ما را نشان دهد. اما ارتباط بین زیبایی و سلامتی ممکن است دیگر لزوماً در دنیای امروز وجود نداشته باشد [به شکل اولیه و کلاسیک خود که در دوران پیشامدرن برقرار بوده است] مطرح نشد؛ زیرا طب مدرن همچنین به افراد با ایمنی کم اجازه می دهد تا نسبتاً سالم بمانند.
در نهایت، باید در نظر داشته باشیم که یک مطالعه علمی به تنهایی برای تعیین اینکه چرا زیبایی شناسی در انسان وجود دارد و همچنین برای درک ماهیت هدف تکاملی در پس زیبایی چهره افراد (اگر واقعاً هدف تکاملی خاصی وجود داشته باشد) کافی نیست. . در صورت امکان، تحقیقات بیشتری برای تکرار این یافته ها و کشف علت ارتباط بین جذابیت فیزیکی و عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان مورد نیاز است.
تا آن زمان، زیبایی همچنان یک پدیده مرموز و مرموز برای انسان خواهد بود. این تحقیق در مجموعه مقالات انجمن سلطنتی B: علوم زیستی منتشر شده است و مقاله علمی مرتبط در این لینک از دره موجود است.
[ad_2]