[ad_1]
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: روند افزایش قیمت برنج داخلی از 6 ماه پیش آغاز شد و هر هفته قیمت این محصول افزایش یافت. پیش بینی ها حاکی از آن است که در هفته های پایانی سال قیمت برنج داخلی به کیلویی 100 هزار تومان می رسد.
به گزارش ایلنا، حسن تقی زاده با اشاره به افزایش مستمر قیمت برنج داخلی، گفت: قیمت برنج طارم و هاشمی که در بانک معطر شده است به کیلویی 78 تا 80 هزار تومان رسیده که افزایش قیمت داشته است. 6 تا 8 درصد نسبت به هفته گذشته قیمت برنج دوم کشت شده در بانک به 85 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
راهنمای 100 هزار تومانی گفت: شنیده ام که مافیای ملی برنج و صاحبان فروشگاه های زنجیره ای که مقدار زیادی برنج خریده و انبار کرده اند می خواهند تا پایان سال قیمت برنج داخلی را افزایش دهند.
این فعال اقتصادی با اشاره به افزایش قیمت برنج پرمحصول در دهه فجر، تصریح کرد: قیمت فجر به 60 هزار کیلوگرم رسیده است. همچنین برنج شیرودی کیلویی 45 هزار تومان و برنج ندا کیلویی 42 هزار تومان در بانک خرید و فروش می شود.
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل توزیع هوشمند برنج را راهکار مناسبی برای تثبیت قیمت برنج داخلی ندانست و افزود: توزیع هوشمند تا به امروز نتوانسته بازار را تنظیم کند و به نظر من این طرح موفق نبوده است.”
تقی زاده با تایید کمبود برنج و کاهش تولید این محصول در سال جاری، افزود: در سال های گذشته با کمبود تولید مواجه بودیم اما به دلیل اینکه کشاورزان و برنج فروشان آن را ذخیره نکردند، افزایش قیمت قابل توجهی نداشتیم. ” هفته گذشته مالکان فروشگاه های زنجیره ای همچنان به خرید برنج از کشاورزان 75 کیلوگرمی ادامه دادند در حالی که قیمت برنج در بازار زیر 70 هزار تومان بود، با گرانی واحدهای خود را توجیه می کنند.
وی عدم مدیریت زنجیره تامین را دلیل اصلی گرانی برنج داخلی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: مافیای ملی برنج قدرت مدیریت قیمت و تعیین قیمت را دارد. دولت در شرایط فعلی هیچ کاری نمی تواند برای جلوگیری از این مافیا انجام دهد. برنج جدید تا 6 ماه دیگر وارد بازار می شود و این مدت زمان زیادی است و هر کجا که بخواهند می توانند بازار را ببرند. علاوه بر این برنج های وارداتی در بازار به وفور یافت می شود اما قیمت برنج داخلی قابل کنترل نیست.
به گفته این فعال اقتصادی، 70 درصد دولت قدرت کنترل این افراد را ندارد و 30 درصد آنها موافق این روند هستند و با آنها همراه هستند.
وی در پاسخ به این سوال که برخی مسئولان معتقدند رسانه ها قیمت برنج را افزایش داده اند، آیا این نگاه با واقعیت بازار همخوانی دارد؟ وی گفت: خیر، 6 ماه است که شاهد افزایش قیمت برنج داخلی هستیم، رسانه ها می توانند فضای چند روزه را ایجاد کنند، مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است.
[ad_2]